Foto: Ellen Nilsson

Varg siktades mitt på vägen

Uppdaterad
Publicerad

Med stor sannolikhet siktades en varg på vägen mellan Bredaryd och Skillingaryd på onsdagen. – Helt plötsligt var den där, det kan inte ha varit något annat än en varg, säger Ellen Larsson.

Ellen Larsson och hennes familj var på väg från hemmet i Reftele till en syster i Linköping tidigt på förmiddagen. När de körde på länsväg 152 mot Skillingaryd dök ett djur upp på vägen och sprang rakt emot bilen.

– Vi såg att något kom rakt emot oss. Vad är det där för någonting, sa vi till varandra, berätta Ellen Larsson.

Fångade på bild

Djuret fortsatte förbi bilen när de mötte den och då kunde hon vända sig om och fånga den på bild med sin mobilkamera. För Ellen är det solklart att det måste vara en varg.

– Den var större än en schäferhund och det måste ha varit en varg, säger hon.

Sannolikt en varg

Någon oro hann varken hon eller någon annan i familjen känna där de satt inne i bilen.

– Allt gick väldigt fort och vi hann inte tänka så mycket. Men det klart att det hade varit en helt annan sak om man inte åkt bil utan mött den när man gick i skogen, säger Ellen Larsson.

Nu har familjen kontaktat länsstyrelsen och skickat bilden dit. Rovdjurshandläggaren Linda Andersson säger att det är mycket troligt att det är en varg som siktats.

– Jag bedömer att det är en varg på den här bilden, säger Linda Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.