Göran Carnander IKHP och Henrik Boström vd på O-ringen ser fram emot stortävlingen som nu ska arrangeras i Jönköping. Foto: TT/SVT

Världens största orienteringstävling till Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att världens största orienteringstävling, O-ringen kommer att gå av stapeln i Jönköping 2023 – och redan nu börjar förberedelserna.

Man räknar med att närmare 20 000 orienterare kommer till Jönköping då O-ringen avgörs i skogarna i trakten vecka 30 år 2023. Under hösten har föreningar, O-ringen och Destination Jönköping diskuterat planerna på att hålla tävlingarna och nu har det gått i lås.

– Det är naturligtvis en stor glädje men samtidigt en stor utmaning, det här är ett väldigt stort arrangemang som ska genomföras för det går ju åt mycket funktionärer, säger Göran Carnander från IKHP, som är en av de 20 föreningar från Jönköpings län som kommer att vara med och arrangera stortävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.