Agnes Alexiusson. Foto: SVT

Värnamoboxare tog brons vid Europeiska spelen

Uppdaterad
Publicerad

Agnes Alexiusson tog brons vid Europeiska spelen i Minsk. Hon föll i semifinalen mot regerande världsmästaren Kellie Harrington från Irland.

Samtliga domare bedömde Harrington som vinnare i de två första ronderna, men Agnes Alexiusson kom tillbaka och vann sista ronden. Hon förlorade ändå matchen med 5-0.

– Jag är glad över att ha vunnit ett brons men ändå besviken. Jag ville så gärna komma till final, säger Agnes Alexiusson i ett pressmeddelande från Sveriges olympiska kommitté.

Alexiusson tävlar i boxningens 60-kilosklass och Harrington är regerande världsmästarinna i viktklassen. Irländskan har även ett VM-silver från 2016.

Sammanlagt har den svenska truppen hittills tagit fem medaljer i tävlingarna och även säkrat en sjätte eftersom Sverige är kvalificerade till lagfinalen i bordstennis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.