Kollisionen med stridsfordonet skedde där militärövningen Aurora 17 pågår. Foto: Dan Thun/Frilans

Värnamoelever med i tågolycka

Uppdaterad
Publicerad

Fem elever samt lärare från Finnvedens gymnasium i Värnamo fanns ombord på det tåg som under tisdagen krockade med ett stridsfordon strax söder om Vagnhärad. Samtliga ska ha klarat sig oskadda.

Skolan meddelar på sin hemsida att eleverna och lärarna var på väg till Stockholm på studieresa. Större delen av klassen åkte buss men eftersom alla elever inte fick plats fick några istället ta en minibuss.

Minibussen fick motorproblem utanför Nyköping och och gruppen tog därför tåget för fortsatt färd mot Stockholm.

LÄS MER: Tåg i krock med stridsfordon

Omtumlade

Utanför Vagnhärad kolliderade alltså tåget med ett stridsfordon. Fordonet deltog i den stora militärövningen Aurora 17. Totalt befann sig ett 70-tal passagerare på tåget. Lokföraren skadades lindrigt men tre militärer som satt i fordonet skadades.

Både lärare och elever från Finnvedens gymnasium klarade sig oskadda vid kollisionen och samtligas anhöriga ska vara informerade om vad som hänt. Enligt skolan är gruppen omtumlad men fortsätter sin resa som planerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stridsfordon krockade med tåg

Mer i ämnet