Vattenkaoset stoppar inte Gyllene Tider

Uppdaterad
Publicerad

Många Gyllene Tider-fans oroar sig för att översvämningarna ska sätta stopp för kvällens konsert på Elmiafältet.

Det kraftiga regnandet har ställt delar av Jönköping under vatten och många undrar nu om Gyllene Tider kommer att kunna spela i kväll. Men enligt Kim Halling på arrangerande Live Nation finns det ingenting att oroa sig för.

– Det ser bra ut, marken är väldränerad och hård och solen lyser fram mellan molnen, säger hon till Smålandsnytt.

Översvämning i Jönköping 2013

Ingen leråker

Niclas Eliasson, platschef på Nöjet konsert som håller i förberedelserna på plats instämmer.

– Vi blev lite fördröjda i morse när det regnade, men vi är i kapp nu, säger han och lugnar också alla besökare som oroar sig för att Elmiafältet skulle ha blivit en leråker.

– Gräsmattan är lite blöt, men det torkar upp. Det finns inga vattenpölar, ingen lervälling. Det kommer att bli en kanonkväll!

Extrabussar sätts in

För att undvika det trafikkaos som uppstod när Gyllene Tider spelade i Kalmar i onsdags, kommer Länstrafiken i Jönköping att sätta in fyra extrabussar som utöver ordinarie bussar kommer att gå i skytteltrafik mellan konsertområdet och centrala Jönköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämning i Jönköping 2013

Mer i ämnet