Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Angel Ipek välkomnar Vätterhems satsning på Råslätt. Hör mer om varför bostadsbolaget lägger en miljard på området i klippet. Foto: SVT / Kristin Renulf Visa alla (3)
Visa alla (3)

Vätterhem satsar en miljard på bostadsområdet Råslätt

Publicerad

Nu satsas en miljard kronor på att bygga om och rusta upp bostadsområdet Råslätt i Jönköping. Bostadsbolaget Vätterhem vill satsa för att få bort området från Polisens lista över utsatta områden.

Flera förändringar kommer att göras i miljön på Råslätt de kommande tio åren, det var Jönköpings-Posten först att berätta om. En stor anledning till att Vätterhem nu stasar en miljard på upprustning är att området ska upplevas tryggare.

– Hyresgästerna som bor i stadsdelen ska känna sig trygga. Det här är en satsning som ska erbjuda mervärde, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef Vätterhem.

Bland annat vill bostadsbolaget bygga 300 nya villor, radhus och lägenheter och rusta upp Råslätts centrum. Dessutom kommer busshållsplatsen flyttas. Den ligger idag under under köpcentrat och kan upplevas mörk och otrygg.

”Behövs fler poliser”

Råslätt anses av polisen vara ett så kallat utsatt område, vilket betyder att kriminalitet har en påverkan på det lokala samhället. I listan som presenterades av polisen i juni, var Råslätt den enda området i Jönköpings län som ansågs vara utsatt.

Och satsningen som nu göra av Vätterhem välkomnas av Råslättsborna.

– Det är jättebra. Men det skulle vara bra med fler poliser också, säger Angel Ipek.

Jafar Husseini säger att han idag upplever området som lite otryggt.

– Härom veckan var det en explosion vid bankomaten och det händer lite sådana saker som man måste åtgärda.

Skulle det bli tryggare om området rustas upp?

– Både och. Med mer folk blir det mer otryggt med den utveckling som är nu. men det är bra att Vätterhem satsar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer