Foto: TT

Vetlanda utreder om att bygga nytt badhus

Publicerad

De två badhusen i Vetlanda kommun är i behov av stora renoveringar. Därför utreds nu nybyggnation på ny plats eller att bygga ut och renovera Vetlanda badhus. Men förutsättningarna vid båda alternativen är att simhallsdelarna i Myrsjö sim- och sporthall avvecklas.

Det har gjorts en kostnadsbedömning för renovering av båda badhusen i Vetlanda kommun, renovering är något kommunen anser som nödvändigt under de kommande 20 åren. Ett av alternativen handlar om att bygga ett nytt badhus.

– Vi hoppas att vara klara med utredningen i december i år, säger Elin Petersson, byggprojektledare.

Utöver kostnader ska det utredas vad skola, föreningsliv och räddningstjänst behöver.

Ett badhus kan avvecklas

Förutsättningarna vid båda alternativen är att simhallsdelarna i Myrsjö sim- och sporthall avvecklas. Simhallen består av en 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för små barn. Däremot behålls sportallen och gymmet.

– Vi ska utreda grundalternativen och presentera ett underlag med olika konsekvenser. Vi ska prata med verksamheterna för att höra vad de har för önskemål och behov. Parallellt med utredningen arbetar vi med att ta fram offerter på renovering av de gamla, säger Elin Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.