Borgerligt alternativ: ”Vi förlorade på vår nya lista”

Uppdaterad
Publicerad

Borgerligt alternativ tillhör de listor som backar i kyrkovalet. Johnny Lilja (M) från Jönköping är en av dem som kandiderar och han tror att de har förlorat på att gå samman under nytt namn.

Moderaterna centralt bestämde att inte ställa upp i kyrkovalet, istället skulle en ny lista skapas med namn från bland annat moderaterna under titeln Borgerligt alternativ. Det kan nu ha varit orsaken till tillbakagången i årets kyrkoval.

– Jag tror att det kan vara så. När väljarna har ett dussin listor att välja mellan tar man något man känner igen och inte något nytt. Istället kanske man väljer Kristdemokraterna eller till och med Sverigedemokraterna som man vet vad de står för, tror Johnny Lilja.

Det faktum att Sverigedemokraterna går framåt och kan ha tagit mandat från Borgerligt alternativ bekymrar till viss del Lilja.

– Det är inte bra, men samtidigt tror jag inte att det kommer märkas. De åsikterna som Sd står för är de väldigt ensamma om och min bild är att SD är ganska isolerade redan idag inom kyrkoarbetet, säger Johnny Lilja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kyrkovalet 2013

Mer i ämnet