Hör Mikael Wirebrand, marknadsansvarig Vetlanda speedway, berätta varför det krävs publik för att speedwayen ska kunna starta sin elitserie. Foto: SVT

”Vi kan inte köra utan publik”

Uppdaterad
Publicerad

Trots folkhälsomyndighetens positiva besked för elitidrott från och med den 14 juni är det högst osäkert om och när speedwayens elitserie kommer igång. Orsaken är att de måste kunna ta in publik för att ha råd att köra tävlingar.

Förutsättningarna i speedway är annorlunda mot till exempel fotbollen. Eftersom speedwayförarna får betalt per tävling så kostar varje tävling flera hundra tusen att genomföra. Och om det då inte finns några publikintäkter så blir de ekonomiska förlusterna för stora på varje genomförd tävling.

I klippet hör du Mikael Wirebrand, marknadsansvarig Vetlanda speedway, berätta varför det blir svårt att dra igång elitserien i speedway trots folkhälsomyndighetens positiva besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet