Henrik Zetterholm är utvecklings- och trafikchef på Jönköpings kommun. Foto: SVT/Johannes Tolf

Vill fördubbla resandet med kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Inom de kommande åren ska flera åtgärder genomföras med kollektivtrafiken i Jönköpings kommun för att öka resandet kraftigt.

– Kommunen har tillsammans med länstrafiken ett mål om att kollektivtrafiken ska fördubblas, säger Henrik Zetterholm som är

utvecklings- och trafikchef på Jönköpings kommun.

Målet är att betydligt fler ska välja buss, tåg eller cykel och gång när de rör sig i staden. Därför arbetas det nu på flera möjliga åtgärder.

En ny upphandling av busstrafiken är på gång som ska träda i kraft om ett par år och med den säger Henrik Zetterholm att det kommer att ske flera förbättringar av busstrafiken.

Men hur ska det egentligen gå till, hur kan kollektivtrafiken i Jönköping bli attraktivare och locka flera av dem som i dagsläget åker bil? Tjänstemännen arbetar med den frågan och i klippet berättar Henrik Zetterholm om de förslag som kanske blir aktuella framöver för att förbättra kollektivtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.