Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två villor har brunnit ner till grunden utanför Bondstorp i Vaggeryds kommun. Då räddningstjänsten kom till platsen var ena huset nedbrunnet medan det andra var helt övertänt. En person har hittats död i brandresterna. Foto: SVT/Viktor Fridén

Död person har hittats efter villabranden utanför Bondstorp i Vaggeryds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar att en person har hittas död i brandresterna efter storbranden utanför Bondstorp i Vaggeryds kommun under torsdagsmorgonen. Två villor brann ner till grunden.

I klippet: hör Fredrik Björnberg, räddningschefen, berätta om branden.

”Polis har anträffat en kropp i brandresterna. Identifikationen har inte kunnat fastställas helt men anhöriga har underrättats om fyndet som gjorts.”

Så skriver polisen på sin hemsida.

Satellitdetektor larmade om brand

Det var vid fyratiden på morgonen som satellitdetektorn gav larm om värmeutveckling i skogen. När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte de att det var två villor som brann.

Räddningstjänsten kunde inte släcka branden utan fick rikta in sig på att kontrollera så branden inte spred sig.

– Den ena byggnaden är helt nedbrunnen och den andra är på väg att kollapsa helt, sa räddningstjänstens ledningsoperatör vid 6-tiden imorse.

Räddningspersonal från både Skillingaryd, Vaggeryd, Norrahammar och Jönköping var på plats för att släcka branden.

Person hittats död

Redan under morgonen meddelade polisen att det fanns en person skriven på adressen som man inte fick tag på. Och nu bekräftar alltså polisen att en person har hittats död i brandresterna.

Brandorsaken är fortfarande okänd. Kriminaltekniker kommer att arbeta vidare med ärendet under nästa vecka då brandplatsen har svalnat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.