Här kör Ebba Brahe in i piren vid Gränna hamn. Foto: Pernilla Lilja

Visingsöfärja krockade i den kraftiga blåsten

Uppdaterad
Publicerad

Visingsöfärjan Ebba Brahe krockade vid 18-tiden med piren i Gränna hamn på grund av den kraftiga blåsten. Nu är trafiken på Visingsöleden reducerad.

De kraftiga vindarna tog tag i bilfärjan just när den skulle in till Gränna hamn.

– Det har varit en kantstötning under kvällen vid 18-tiden, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket, och förklarar att vädret ligger bakom händelsen.

Såg krocken

Pernilla Lilja var nere vid hamnen och kollade på den starka vinden, när hon plötsligt såg Ebba Brahe komma närmare.

– Jag skulle bara ner och lämna en flytväst och kolla på vinden. Sen började jag filma när jag såg färjan, men jag fick stänga av när jag insåg att den kommer krocka, då kände jag att om något händer måste jag hjälpa till. Jag måste säga att kaptenen gjorde ett bra jobb och det var skönt att det inte hände något allvarligare.

Färjan tas ur bruk

Av säkerhetsskäl har färjan tagits ur bruk för att dykare ska kunna inspektera skrovet och se om det är några skador på det.

– Trafiken är reducerad och det blir en förändring av turlistan, men vår största färja går fortfarande, säger Mona Huovinen.

Trafikverket hoppas att kunna få Ebba Brahe i trafikdugligt skick till måndag, då pendlarna ska åka med färjan. Under helgerna brukar inte trafiken vara lika stor och möjligtvis kan det bli lite längre väntetider på att få åka med färjan, uppger Mona Houvinen.

Passagerarna som befann sig på Ebba Brahe vid krocken klarade sig utan skador och kunde köra i land efter att färjan lagt till vid kaj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer