Foto: Erik Simander/TT

Wetterbygden-spelaren hyllas – utsedd till årets center

Uppdaterad
Publicerad

Louice Halvarsson i Wetterbygden Sparks är basketsveriges bästa center i damligan. ”En av Sveriges bästa spelare genom tiderna”, kommenterar Svenska Basketbollförbundet utmärkelsen

Det är coacher, lagkaptener och media som röstar fram en rad olika utmärkelser i Svenska Basketligorna. Årets center i damligan blev alltså Wetterbygdens Louice Halvarsson.

Halvarsson har spelat och startat alla 20 matcher under säsongen och hon har spelat 35 minuter per match, tredje mest i SBL dam, och varit tongivande för Wetterbygden i deras debutsäsong i SBL, enligt Basketbollförbundet.

En av de bästa genom tiderna

Så är kommenterar Svenska Basketbollförbundet:

”Årets center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har årets center efter uppehåll kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och 10 returer per match gjorde hon i grundserien. Årets center i SBL dam heter Louice ”Lollo” Halvarsson!”

Halvarsson tar emot sin utmärkelse imorgon onsdag, när Wetterbygden spelar sin första kvartsfinal i Huskvarna Sporthall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.