Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Wilma Fransson från Jönköping berätta om framtidsdrömmar på hästryggen. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Hoppryttaren Wilma: ”Jag satt på hästryggen innan jag kunde gå”

Uppdaterad
Publicerad

Den yngsta ryttaren under hästtävlingarna på Elmia i Jönköping är tio år, den äldsta 62 år. Wilma Fransson, 21, från Jönköping gillar att tävla på hemmaplan.

– Det är jättkul och lärorikt, säger hon.

Det är sjätte gången som Jönköping horse show arrangeras på Elmia. Pandemiåret 2020 fick evenemanget ställas in. Det är tävlingar från barn som rider ponnyklasser i både hoppning och dressyr upp till professionella elitryttare. Det arrangeras också hästauktion och en mässa med en mängd återförsäljare som säljer allt från foder, sadlar till hästtransporter.

– Syftet när vi startade var att vi skulle vara en mötesplats och det har vi verkligen blivit, säger arrangören Lisen Bratt Fredricson.

De har kontrakt för ytterligare tre år på Elmia, men hoppas att det ska bli fler.

– Ridsporten är otroligt stor i det här landet, så vi skulle kunna fylla alla hallar här på Elmia. Men vi vill växa långsamt och organiskt, säger Lisen Bratt Fredricson.

Mässan avslutas på söndag eftermiddag med Jönköpings Grand Prix 2022.

I klippet ser du bilder från tävlingarna och hör fler röster från evenemanget på Elmia i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.