Foto: TT

Ytterdörr började brinna

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till en adress i Smålandsstenar natten till onsdag efter att en ytterdörr till en bostad börjat brinna. Inte långt efter kunde polisen gripa en person som nu är misstänkt för att ha anlagt branden.

Larmet kom strax efter klockan 02. Enligt polisen rörde det sig om en mindre brand och kvinnan som bodde i flerfamiljshuset hade själv lyckats släcka den innan räddningstjänsten kom till platsen.

Även en polispatrull anlände och fattade snabbt misstanke om mordbrand.

Kvinnan uppgav för polisen att hon trodde hon visste vem som anlagt branden och enligt polisen ledde bland annat spår i snön fram till den misstänktes bostad.

Efter husrannsakan kunde en kvinna i 30-årsåldern som bodde på adressen gripas misstänkt för mordbrand. Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl, kan i nuläget inte uttala sig om möjligt motiv.

– Det får förhör med målsägande och misstänkt ge svar på. Någonting ligger bakom eftersom målsägaren kunde namnge en person som möjlig gärningsman, säger han.

Brottsplatsen är nu avspärrad och polisen kommer genomföra en teknisk undersökning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.