Arkivbild. De två bränderna under tisdagen var ett par i raden av oförklarliga bränder som inträffat i Mullsjö den senaste tiden. Foto: TT

Ytterligare oförklarliga bränder i Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen inträffade två mindre bränder i Mullsjö i området kring Trollsjön. Räddningstjänst och polis har varit på platsen och händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse genom brand.

Bränderna hann bara bli några kvadratmeter innan de kunde släckas, men de är ett par i raden av bränder som inträffat i terräng i trakterna kring Mullsjö hittills i sommar. Enligt Daniel Wangler, polisens förundersökningsledare, tittar man på ett eventuellt samband.

– Självklart har vi i åtanke att de här bränderna kan ha ett samband.

Bränder även 2020

Även under sommaren 2020 inträffade en rad bränder i Mullsjö, bland annat på en camping. I november anhölls en man misstänkt för att ha anlagt två av bränderna, men han släpptes senare.

Men vad gäller en av dessa bränder är polisens utredning nu klar och överlämnad till åklagare.

– Det är ett gynnsamt utredningsläge. Nu är det upp till åklagaren att besluta hur man går vidare, säger Daniel Wangler.

Om sommarens bränder har något samband med de som inträffade förra året vill Daniel Wangler inte spekulera kring.

– De har ett samband så till vida att de inträffat i terräng sommartid. Men vi utreder dessa bränder sakligt och objektivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.