Foto: Bonny Håkansson / TT

Ytterligare varsel inom byggbranschen

Publicerad

Ytterligare ett företag inom byggbranschen i Jönköpings län varslar. 100 anställda riskerar att få gå från Hjältevadshus, det uppger företaget i ett pressmeddelande.

Så sent som i tisdags kom nyheten att företaget Flexator varslar 24 anställda från sin anläggning i Anneberg i Nässjö kommun. Nu är det dags för Hjältevadshus att göra nedskärningar.

Enligt företagets VD Pontus Eklind är en allt svårare bostadsmarknad är en av anledningarna. Flera av företagets kommande byggprojekt har förskjutits eller annullerats.

– Det är varje företagsledares mardröm att behöva varsla sina medarbetare, men vi måste trygga företaget på längre sikt. Vår absoluta förhoppning är att vi inte behöver effektivisera varslen alternativt snart ska kunna återanställa, säger Pontus Eklind enligt pressmeddelandet.

Regeringskrisen har påverkat

Han nämner också regeringskrisen som en av anledningarna till att företaget nu tvingas varsla.

– Att vara utan regering har även drabbat oss, investeringsviljan hos kommunerna har varit låg. Man har velat invänta beslut om bland annat investeringsstöd.

Totalt har Hjältevadshus idag runt 250 anställda. Varslet på 100 personer omfattar både kollektivanställda och tjänstemän.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer