Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag drömmer om att bli cheerleading-proffs” – se elvaåriga Klara Nilssons imponerande konster under Cheer Spring Show i Luleå Energi Arena, och hör varför hon tycker om sporten. Foto: Erica Olofsson/SVT

Elvaåriga Klara från Luleå siktar på att bli cheerleadingproffs

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen bjöd Luleå Cheerleadingförening in till Cheer Spring Show i Luleå Energi Arena. En våruppvisning med hopp om att bredda bilden av sporten.

Under några timmar bjöd åtta cheerleadinggrupper på en fartfylld och glittrig show i arenan. Publiken hejade, ropade och klappade flitigt. Elvaåriga Klara Nilsson var en av deltagarna och hon var lite nervös innan men ändå taggad på att få visa upp det hon och hennes lag lärt sig.

– Det är kul men lite nervöst, sa hon strax innan det var dags att inta det stora sporthallsgolvet.

Vill bli cheerleadingproffs

Klara säger att hon just nu är bäst på att göra rondat-flickis och bakåtmjukis-flickis. Men hon har högre mål än så och drömmer om att bli proffs i framtiden.

– Ja det vill jag, säger hon bestämt.

17 deltagande lag

Det var medverkande från arrangerande Luleå Cheerleadingförening LDC, sex grupper från Cher Unity i Piteå, en grupp från Kalix Cheerleading Team, samt två grupper från MAIF Cheerleading i Gällivare.

Fem av de totalt 17 deltagande lagen och grupperna är tävlingslag. Honeybees kommer exempelvis tävla vid Riksmästerskapet om drygt två veckor.

I klippet visar elvaåriga Klara några av sina favorittricks i cheerleading.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.