Foto: SVT

22-årig traktorförare frias efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan krockade med traktorns skopa på E4:an i höjd med Seskarö. 22-åringen som körde traktorn åtalades för vållande till annans död men frias nu av Haparanda tingsrätt.

Olyckan inträffade i juni 2018. Traktorföraren, en 22-årig man, skulle påbörja en västersväng på E4:an i korsningen mot Seskarö då skopan på traktorn kom ut i mötande körbana. Kvinnan som färdades i en personbil körde in i skopan och avled omedelbart av sina skador.

Åklagaren menade att 22-åringen brustit i uppmärksamhet och därför orsakat olyckan. 22-åringen nekade till brott och menade att han sett till att skopan placerats innanför linjen till körfältet. Tingsrätten att det inte finns någonting som motbevisar traktorförarens berättelse.

Haparanda tingsrätt friar mannen som även slipper det skadeståndskrav som anhöriga till den förolyckade kvinnan yrkat på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.