Affären i Lannavaara öppnas igen

Publicerad

Det är inte allt för vanligt att butiker öppnas i glesbygden men i Lannavaara var det en stor händelse när butiken öppnades igen efter att Coop stängde butiken i april.

– Jag har aldrig upplevt att en affär öppnas i Lannavaara, säger Sylvia Blind en av de första kunderna i den nyöppnade affären.

– Sist var nog det 1949 när konsum öppnade den nu nedlagda butiken, säger Johanna Cederlund, som är den som valt att öppna affären igen.

Många lyckönskningar

Det var nästan man ur huse i Lannavaara när det var dags för premiär öppningen av områdets enda matvaruaffär.

– Det har varit jättekul det har kommit mycket folk med lyckönskningar, vi har pratat med kunderna  och kollat vilka varor vi ska ta in. Jag öppnade affären för att jag ska kunna bo kvar och att byn ska överleva, säger Johanna Cederlund.

Hoppas på köptrohet

– Det är härligt jag önskar verkligen att det går bra för affären, säger kunden Sylvia Blind.

På frågan vilket stöd Johanna Cederlund behöver för att affären ska kunna överleva svarar hon att kunderna ska välja att handla det som finns i butiken innan man åker någon annanstans för att handla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.