En kvinna hittades död i en bostad i Luleå på fredagskvällen. Foto: Filip Hannu/SVT

Åklagaren misstänker mord: Kvinna i Luleå avliden

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som skadades allvarligt efter det misstänkta mordförsöket i Luleå har avlidit. Åklagaren har ändrat brottsrubriceringen till mord.

Det var på fredagskvällen som det misstänkte dådet ska ha inträffat i en lägenhet. En misstänkt, en man i 25-årsåldern, greps samma kväll.

Under tisdagen häktades mannen för mordförsök samtidigt som offret, en kvinna, vårdades för allvarliga skador på sjukhus.

– Det är av synnerlig vikt att han hålls i förvar och inte kan meddela sig med omvärlden, sade åklagare Jonas Fjellström.

”Misstanken är nu mord”

Kvinnans liv gick dock inte att rädda. Det framgår av handlingar som åklagare Anna Väppling skickat till Luleå tingsrätt.

”Igår (reds. anm. onsdag) kväll avled målsäganden till följd av sina skador varför misstanken nu är mord”, skriver åklagaren.

Den misstänkte mannen kommer att förhöras mot den ändrade misstanken.

SVT har sökt åklagaren för en kommentar utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.