Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kammaråklagaren Ricard Finnberg om den 33 dagar långa rättegången kring Lulebohärvan. Han yrkar på långt fängelsestraff för den tidigare toppchefen. Foto: Anders Hjertström/SVT

Åklagaren vill se sex års fängelse för toppchefen på Lulebo

Uppdaterad
Publicerad

När den sista rättegångsdagen i Lulebohärvan avslutades yrkade åklagaren på sex år fängelse för den tidigare toppchefen i det kommunala bostadsbolaget.

– Det rör sig om grova brott där enbart fängelse kan komma i fråga, sa kammaråklagaren Ricard Finnberg under slutpläderingangrna.

SVT har tidigare berättat om den omfattande härvan på Lulebo. Förutom den förre toppchefen har fem företagare stått åtalade för bland annat medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.

Åtalet avser oriktiga fakturor på 12,8 miljoner kronor – i klippet hör ni Rickard Finnberg efter hans avslutning i den 33 dagar långa rättegången.

Miljonsvindel på Lulebo

Advokaten: Finns inte bevis

Den tidigare toppchefens advokat Magnus Ericsson menar att inget av det som lagts hans klient till last kan ledas i bevis.

Exempelvis menar Ericsson att det inte bevis för att hans klient skulle ha vunnit något på det han anklagas för.

Domen väntas meddelas i början av juni.

Hör mer om det i videoklippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du den tidigare Lulebochefens advokat, Magnus Ericsson. Han menar att det hans klient anklagas för inte kan ledas i bevis. Foto: Anders Hjertström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet