Ingen förklaring till dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom i en allvarlig olycka mellan en personbil och en tvåvåningsbuss. Olyckan inträffade mellan Munksund och Piteå havsbad vid lunchtid.

Föraren av en personbil omkom vid en kollision med en tvåvåningsbuss utanför Piteå vid lunchtid på tisdagen. Olyckan skedde i närheten av Piteå havsbad och bilen klämdes fast under bussen.

– Bussen och personbilen har frontalkrockat och kört av vägen, säger räddningschefen Torbjörn Johansson till TT.

Bussolycka Piteå

På väg mot Umeå

Bussen, en tvåvåningsbuss, linje 100 lämnade Piteå klockan 11.15 och var på väg mot Umeå.

Busschauffören fick allvarliga skador på underkroppen när hon klämdes fast. Kvinnan fick klippas loss och fördes till Sunderby sjukhus.

Tio personer fanns ombord på bussen. Sju skadades lindrigt och fördes till Piteå älvdals sjukhus.

Inte halkigare än normalt

Totalt nio ambulanser och en ambulanshelikopter kallades till olycksplatsen. Vägen mellan Munksund och Piteå havsbad stängdes av under räddningsarbetet.

Det rådde vinterväglag men enligt uppgift var det inte halkigare än normalt. Orsaken till krocken är därför oklar.

Lokal katastrofledning vid Piteå älvdals sjukhus är i förstärkningsläge och har kallat in krisstöd för att ta emot personer som varit inblandade i olyckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolycka Piteå

Mer i ämnet