Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gällivarebon Angelica Larsson om livet som lastbilschaufför – och hur mycket influencerskapet ger i lönekuvertet. Foto: Angelica Larsson & SVT

Lastbilschauffören Angelica i Gällivare har 1,7 miljoner följare – vill locka fler tjejer till yrket

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilschauffören Angelica Larsson, 32, mäter 154 centimeter – men hon är en av Sveriges största influencers. Gällivarebon har nästan 1,7 miljoner följare på sina sociala medier.

– Jag vill inspirera och få in fler tjejer i yrket, säger hon.

Kulturprogrammet ”Sverige!” har följt med hem till lastbilschauffören i Gällivare. Många av hennes följare på Youtube, Instagram och Facebook bor i USA.

– Många tjejer som är influencers kan få ”dickpics”. Men när folk skickar bilder till mig så är det på deras lastbilar och maskiner, för det är deras stolthet som de vill visa upp, säger Angelica Larsson.

Bland lastbilschaufförer finns det många fördomar.

– Många på åkerier säger ”klarar Angelica av det så klarar vi av det”. Jag är ganska kort, jag är bara 154 centimeter, säger hon.

Vill locka fler kvinnor till branschen

Influencerskapet ger en bra bonus i lönekuvertet men hennes driv är att få in fler kvinnor i branschen.

– Men utan mitt vanliga jobb har jag ingenting att filma.

I klippet berättar Angelica hur stor sidoinkomsten är – se hela programmet Sverige! här på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.