Lapland Resorts skrev på instagram innan lavinen gick att ”det är gränslöst bra just nu på Nordals”. Foto: TT/Skärmdump från instagram

Fjällanläggningen hyllade skidåkning på Nordals innan lavinen

Uppdaterad
Publicerad

Ingen från Lapland Resorts vill uttala sig om dagens lavin på Nordalsfjället. Det trots att företaget under dagen postat bilder på skidåkning därifrån.

På Riksgränsens officiella instagramkonto har man under dagen postat bilder på pudersnöåkning på Nordalsfjället som ligger i direkt anslutning till Riksgränsens skidområde. Men efter lavinen är det locket på från företaget.

– Vi kan inte uttala oss nu, säger kommunikatören, Ann-Marie Mäki.

Hon hänvisar till att lavinen gick utanför deras skidområde.

LÄS MER: Lavin gick på Nordalsfjället

Men hur ser du på att ni hyllar skidåkningen på Nordals idag, med tanke på rådande lavinprognos?

– Jag ser inte att vi hyllar den, säger Ann-Marie Mäki.

Många åkare söker sig till Nordalsfjället

Inom riksgränsens skidområde sker lavinbekämpning men inte på Nordalsfjället. Men trots det söker sig många skidåkare dit och Lapland Resorts visar också bilder på skidåkning där i sociala medier tidigare idag. Men trots det finns det ingen på företaget som uttalar sig.

– Jag återkommer om vi har något att säga, säger Anne-Marie Mäki.

På måndagen, dagen efter lavinen, skriver Anne–Marie Mäki i ett mejl till SVT Norrbotten att man vill att deras gäster ”ska utnyttja möjligheter som finns i närområdet, men när gäster ger sig ut på egen hand utanför vårt skidområde och utan guide så sker det på egen risk, vilket våra gäster är väl medvetna om”.

Ingen person skadades i lavinen. Men ett mycket stort räddningspådrag med flera helikoptrar och många människor drog igång för att säkerställa att ingen skadats i lavinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.