Anstötligt förslag ansåg Transportstyrelsen när Anna Sofia Semrén ville ha en ny stavning på motorcykelns regplåt. Foto: Privat

Anna Sofias stjärtblinkning på regplåten nekas av Transportstyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Sofia Semrén i Jämtön utanför Råneå vill att hennes regplåt på motorcykeln ska stavas ASSNO1. Men Transportstyrelsen anser att förslaget väcker anstöt.

– Den är ju rolig! Den anspelar på mina initialer och det finns ju bara en Anna Sofia Semrén, säger hon till SVT.

Veterinären i Råneå är i full färd att besikta en häst tillsammans med en hovslagare när SVT försöker reda ut ärendet som nu nått sitt slut.

Förslaget ”ASSNO1” nekas av Transportstyrelsen med följande motivering:

”En personlig fordonsskylt får inte utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt. Den teckenkombination du begärt kan uppfattas som stötande”, skriver de i sitt beslut.

Byråkratiskt paragrafrytteri

Beslutet kan och får inte överklagas. Det framgår av det fjortonde kapitlet, i den första paragrafen och i det andra stycket om fordons registrering och användning.

Själv tycker hon att det är ett byråkratiskt paragrafrytteri. Humor är viktigt.

– Jag tycker att den är fyndig. Jag heter ju Anna Sofia Semrén och är nummer ett så jag fattar inte, säger hon med glimten i ögat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.