Anställda på Norrbottens-Kuriren kan få miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Ett 70-tal före detta anställda kan få dela på 15 miljoner

De är nu klart att staten förlorade tvisten med stiftelsen Norrbottenspress och tvingas stå för rättegångskostnader på över 200 000 kronor, enligt en dom i Luleå tingsrätt, det skriver P4 Norrbotten.

Det var i början av året som Norrbottenspress stämde staten för att få bli struken ur länsstyrelsen stiftelseregister, och tingsrätten säger ja till det.

Om domen vinner laga kraft har omkring 70 personer som tidigare varit anställda på Norrbottens-Kuriren kommit ett steg närmare att eventuellt få dela på cirka 15 miljoner kronor, som i dag är låsta på grund av Norrbottenspress nuvarande stiftelseregistrering.

Stiftelsen har spelat ut sin roll

Stiftelsen Norrbottenspress bildades för över 50 år sedan för att trygga utgivningen av Norrbottens-Kuriren och redigerades i klart borgerlig anda.

Ändamålet för stiftelsen spelade ut sin roll när alla aktier såldes till Norrköpings tidningar som sedan skapade bolaget Norrbottens media där även NSD och Extra ingår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.