• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Då får jag vara en illojal tjänsteman” – Roger Jäderström på Bodens kommun är kritisk mot sin egen arbetsgivare. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Stålverket splittrar Bodens kommun: Sålt själen till H2GS

Uppdaterad
Publicerad

Roger Jäderström på Bodens kommun har vid flera tillfällen påpekat brister hos kollegornas planering av entreprenörsbostäder. Svaret? Att han är illojal.

– Jag önskar också att det här ska bli av fullt ut. Men man kanske inte måste lägga sig platt, säger han till SVT.

Roger Jäderström bor i Bodsvedjan där det största området för entreprenörsbostäder planeras.

Han menar att placeringen av områdena runt om i Boden kommer att skapa stora problem både för natur, trafik och akuta utryckningar.

Fossilfri ståltillverkning

Att kommunen uttryckt ett nära samarbete med blåljusverksamhet viftar han bort.

– Det finns ingen, tror jag, på räddningstjänsten som i grund och botten är riktigt nöjd med det som sker. Men man förhåller sig till politiken och tjänstemännen, säger Roger Jäderström

Tycker det byggs på fel sida av Boden

Kommunen har valt områdena utifrån tillgänglighet till vatten och avlopp samt elkapacitet. En lösning skulle enligt Jäderström vara att H2GS betalar för att skapa områden närmare sina arbetsplatser.

– Varför kan inte H2GS i sitt hundramiljardersprojekt bidra med 20 miljoner för att dra en vattenledning till ett område som går att använda, och som är på rätt sida av staden?

I klippet visar Roger Jäderström problematiken med vägen till H2GS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fossilfri ståltillverkning

Mer i ämnet