Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Anton Boström från Gammelstad provsjunger för SVT inför sin Idol-audition i Luleå under söndagen. Foto: Erica Olofsson/SVT

Anton från Gammelstad söker revansch i Idol: ”Kom bland de 100 bästa för 15 år sedan”

Uppdaterad
Publicerad

För 15 år sedan lyckades Anton Boström från Gammelstad ta sig vidare till de 100 bästa i Idol – sedan tog resan slut.

På söndagen var han på plats i Luleå för att ta revansch under 2023:s  första Idol-audition.

Med gitarr, färgglad mysdress och en stor täckjacka med luva stod Anton Boström från Gammelstad och väntade på sin tur att få sjunga för Idolexpressen. Ett nytt koncept för i år som innebär att man kan söka spontant direkt på plats på audition.

– Jag kom bland de 100 bästa för 15 år sedan och nu söker jag igen. Men jag sökte så sent i år och tänkte att därför kanske jag inte kommer med där. Då var det här med Idolexpressen ytterligare en chans att ta sig in, säger Anton Boström.

”Kan gå hur som helst”

Allt som behövs för att få uppträda spontant är en id-handling och en förberedd auditionlåt. De utvalda går vidare och får träffa juryn redan samma dag med chans på en guldbiljett.

– Man vet aldrig hur det går utan det kan gå hur som helst, säger Anton Boström.

I videon hör du Anton Boström sjunga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.