Rösterna i Arjeplog är räknade. Foto: SVT

Arjeplog: S, V och L ökar

Publicerad

Arjeplog blev först i länet med att få kommunvalet klart. Här går socialdemokraterna emot rikstrenden och ökar sin röstandel med nästan tre procentenheter, till 39,8 procent. Även Vänsterpartiet går framåt med 2,3 procentenheter till 27 procent.

Även Liberalerna ökar något. Den stora förloraren är Centerpartiet som minskar med 3,5 procentenheter men behåller sin ställning som tredje största parti.

Sverigedemokraterna får 2,6 procent av rösterna och klarar därmed spärren men har ingen valbar kandidat.

Övriga partier hamnar under spärren och för dom är förändringarna små.

Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt (s) efter att rösterna till kommunen räknats och det står klart att Socialdemokraterna ökar med drygt 2 procentenheter:

– Vi ökar mest av alla partier och vi har gått från fem partier till fyra eftersom Sverigedemokraterna inte ser ut att få något mandat. Det känns bra att få ett kvitto på att väljarna verkar nöjda med det vi gjort under den senaste mandatperioden, säger Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Norrbotten

Mer i ämnet