Britta Flinkfeldt (S) slutar som kommunalråd i Arjeplog under våren 2020. Foto: SVt

Arjeplogs kommunalråd – Britta Flinkfeldt – avgår

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Britta Flinkfeldt slutar som kommunalråd i Arjeplog under våren 2020.

– Jag är inne på mitt 11:e år och har börjat tycka att det är dags att någon annan tar över posten som kommunalråd i Arjeplog. Kommunen behöver ledas av en person som har ny kraft och är hungrig på sitt uppdrag, säger hon i ett pressmeddelande.

Suttit längst av alla

Britta Flinkfeldt tillträdde som kommunstyrelsens ordförande efter Bengt-Urban Fransson den 1 augusti 2009. När hon ersätts kommer hon att vara det kommunalråd i Arjeplog som har suttit längst sedan Sigvard Sundström som innehade posten i slutet av 60- och början av 70-talet.

– Jag drivs fortfarande av att vara med och utveckla samhället och både tror och hoppas att såväl min utbildning som min erfarenhet och mina kontaktnät ska kunna vara till nytta nu när jag står beredd att axla andra ansvarsområden. Vad det blir vet jag inte än och det känns spännande.

Arbetarekommunens valberedning startar nu arbetet med att hitta en ny passande kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Arjeplog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.