Personal springer med gäster

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för fjällöpning har ökat så pass mycket i fjällvärlden att det nu utbildas spring-guider i Abisko för att hålla efter efterfrågan.

Intresset för fjällöpning har ökat kraftigt runt om i Sverige. Bland annat märks det på antalet deltagare till olika lopp men också på att biljetterna säljer i rekordfart. AXA Fjällmaraton i Jämtland sålde till exempel slut sina biljetter på 2 timmar och 15 minuter.

I Abisko märker man samma intresse sen två år tillbaka. Bland annat genom att fler ringer och frågar vad de erbjuder men också på att allt fler kommer löpande från de olika lederna. Därför ska nu Abisko turiststation starta upp ett nytt lopp och göra sin personal till springguider fyra dagar i veckan när sommarsäsongen kickar igång.

-Tänk om man reser själv runt om i världen och har med sig löpargrejer. Då går det nästan mer tid att leta vart man ska springa än att egentligen göra ett träningspass, säger områdeschefen för STF Abisko Hans Norén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.