På lördag har Haparanda kommun arrangerat en presskonferens och sannolikt kommer då ett positivt besked om att spela in dokusåpan ”Expedition Robinson” på Seskar-Furö, enligt uppgifter till SVT, Foto: Länsstyrelsen/SVT arkiv

Robinson-besked på lördag

Publicerad

Haparanda kommun har kallat till presskonferens på Cape East på lördag förmiddag och det handlar sannolikt om ett positivt besked om att spela in dokusåpan ”Expedition Robinson” på Seskar-Furö, enligt uppgifter till SVT,

På grund av de reserestriktioner som införts i samband med den pågående coronapandemin så kommer ”Expedition Robinson” att spelas in i Sverige och av allt att döma på ön Seskar-Furö i Haparanda skärgård.

Enligt den preliminära planeringen så ska det positiva beskedet lämnas vid en presskonferens på Cape East klockan tio på lördag förmiddag, enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten.

Bra för besöksnäringen

Haparanda kommun, region Norrbotten och länstyrelsen har jobbat stenhårt för projektet och även satsat pengar för att TV4 och prOduktionsbolaget Mastiff ska kunna genomföra det i Norrbotten.

– Jag bjuder nu in media till presskonferens klockan tio på lördag, men jag vill avvakta med att kommentera till dess. Vi har någonting spännande att presentera. Det jag kan säga är att ni kommer inte att bli besvikna, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd i Haparanda.

Handlar det om Robinson?

– Det har jag inte möjlighet att säga nu.

Inspelningen av dokuspåpan på öb Seskar-Furö anses viktig för hela Norrbotten och det är den hårt coronadrabbade besöksnäringen som tror sig kunna vinna mest på projektet när cirka 100 personer i produktionen ska spela in programmet mellan 23 juli och 6 september i år.

Dessutom finns det långt framskridna planer på hur turistlänet Norrbotten ska kunna dra nytta av varumärket ”Robinson” i sin framtida marknadsföring.

– Jag vill helst inte säga någonting, för det här är så oerhört känsligt och samtidigt så oerhört viktigt, säger regionrådet Nils-Olov Lindfors (C),

Besked inom kort

TV4:s presschef Tanja Tabrizian säger:

– Det är väldigt roligt att det finns ett så stort intresse kring Robinson, men detaljerna gällande nästa säsong kommer vi att återkomma till inom närtid.

Vad betyder närtid?

– Vi kommer återkomma till var Robinson ska spelas in inom kort. det är det citat du får.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.