Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Karin Jonsson, projektledare för ”Flytta hit”, om den stora efterfrågan på bostäder i Arvidsjaur och vilka som söker sig dit. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Bostadsbrist i Arvidsjaur – nu jagar kommunen ödehus

Publicerad

Det råder bostadsbrist i Arvidsjaur och kommunen efterlyser ägare till obebodda hus. Projektet “Flytta hit” lanserades för snart ett år sedan och intresset har framförallt ökat markant för fastigheter i byarna.

Anne Enoksson är näringslivsstrateg vid Arvidsjaurs kommun och hon säger att det ligger hårt jobb bakom lanseringen. Ett jobb som nu skördar frukt.

– Aldrig förr har efterfrågan på bostäder varit så stor. Jag tror att det dels beror på vår nya hemsida, men även att vi varit mer aktiva på sociala medier, säger hon. 

Söker ödehus för att möta efterfrågan

Näringslivsstrategen berättar vidare att kommunen lockade fler än 200 nyinflyttade under förra året och trenden ser ut att hålla i sig. 

– Det är inte bara svenskar utan även tyskar som riktar sina blickar mot Arvidsjaur. Därför efterlyser vi nu obebodda hus så att vi kan möta efterfrågan, säger Karin Jonsson, projektledare för “Flytta hit”. 

I klippet berättar Anne Enoksson och Karin Jonsson om den stora efterfrågan och jakten på obebodda hus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.