Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åsa Bjurman Möller i Luleå som längtar efter trygghet. I dag får hon en halvtimmes omsorg på vardagar. I klippet berättar hon vad hon önskar av framtiden. Foto: Randi Gitz/SVT

Åsa i Luleå får 30 minuters omsorg per vardag: ”Då ska jag hinna laga mat och duscha”

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Bjurman Möller bor i lägenhet i Luleå och har boendestöd. Det innebär att hon får besök av personal i 30 minuter – en gång per vardag. Men helst av allt vill hon komma till ett gruppboende.

– På den halvtimmen ska jag hinna laga mat, skriva inköpslista och duscha, berättar hon.

När Åsa flyttade till Luleå 2004 så sökte hon ett boende där hon kunde få bo med andra och ha mer personalstöd, men hon nekades för att hon ansågs för frisk.

Så hon bor nu ensam i en en lägenhet och känner att det är stressigt att hinna med att få det stöd hon behöver på 30 minuter. Hon drömmer om ett annat boende där hon kan få känna sig trygg – inte som i dag då hon inte kan kontakta någon tio av dygnets 24 timmar.

Hör henne berätta i videon om vad hon önskar sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.