Vittnen till dådet försökte stoppa blödningen och satte handdukar på offrets hals. Foto: Polisen

Två män åtalas för det brutala mordförsöket i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En man i Luleå sköts i ryggen och knivskars i ansiktet, halsen och armarna inne i och utanför sin bostad på Hertsön i Luleå. Nu åtalas två män för mordförsöket.

Det var den 25 oktober som två maskerade män bröt sig in i offrets lägenhet. Den ena misstänkte gärningsmannen är 31-år gammal och hemmahörande i Göteborg, den andra är en 23-årig man hemmahörande i Luleå.

De ska ha skjutit offret, som är en man i 30-årsåldern, i ryggen och sedan utdelat flertalet hugg mot huvudet samt skurit honom flertalet gånger i halsen. Kulan gick in i ryggen på och passerade bålen innan den stannade i offrets vänstra arm.

Brutalt mordförsök i Luleå

Vittnen försökte hjälpa till

Offret lyckades ta sig ut ut lägenheten där angreppet fortsatte. Utomhus såg flera vittnen händelsen och när gärningsmännen försvanna så försökte de hjälpa offret att stoppa blödningarna på halsen.

Göteborgaren greps kort efter mordförsöket inne i en lägenhet på Malmudden. Luleåbon lyckades fly till Finland, där han sedan greps efter att ha varit inblandad i en narkotikahärva.

De åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brutalt mordförsök i Luleå

Mer i ämnet