Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionrådet Kenneth Backgård (SJVP) inviger de nya lokalerna på Sunderby sjukhus och bemöter kritiken från personalen. Foto: Erica Larsson/SVT

Regionrådet i Norrbotten om personalens kritik: ”Synd att förstöra invigningen”

Publicerad

I dag klippte Kenneth Backgård (SJVP) band på invigningen av de nya lokalerna vid Sunderby sjukhus i Luleå. Däremot hade han svårt att förstå kritiken från personalen som tycker att invigningen var ett hån eftersom det inte finns tillräckligt med sjukvårdspersonal som kan arbeta i lokalerna.

Regionrådet Kenneth Backgård (SJVP) menar att invigningen snarare visar på att regionen satsar på exempelvis psykiatrin. Det nya psykiatrihuset ligger honom varmt om hjärtat eftersom han själv har en bakgrund som psykolog.

– Tycker det är synd att förstöra en sådan här invigning där man faktiskt har satsat på psykiatrin, säger han.

”Hån? Tvärtom”

Och regionrådet förstår inte att en del tyckte att invigningen var osmaklig.

– Jag upplever inte att det är ett hån. Tvärtom så uppskattar jag verkligen personalen här och det jobbet de gör, säger han.

I videon svarar regionrådet på kritiken från personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.