Flera barn i årskurs 3 har skickats hem efter covidsmitta på Bergsviksskolan i Piteå. Det är oklart varför skylten är särskriven. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Barn skickas hem efter covidutbrott på skola i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

På grund av flera fall av covid-19 har skolchefen på Bergsviksskolan i Piteå beslutat om en tillfällig hemgång för årskurs 3. Beslutet är fattat i  samråd med biträdande smittskyddsläkare och syftet är att bromsa smittspridningen.

– Det går inte att bedriva distansundervisning med så unga barn, säger Malin Westling, skolchef.

Omsorg för eleverna vars vårdnadshavare inte har möjlighet att vara hemma med barnen kommer att tillhandahållas på Bergsviksskolan under dagarna som eleverna inte får vara i skolan.

– Sedan är det upp till rektorn att säkerställa att de får den undervisning de har rätt till vid annat tillfälle. Nu håller vi tummarna att åtgärden är tillräcklig för att bromsa smittspridningen, säger  Malin Westling.

Beslutet gäller perioden 24-26 november men kan förlängas om situationen kräver det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet