En man misstänks ha beskjutit flera bärplockare med ett luft- eller kolsyrevapen i Vidsel. Foto: Genrebild, Fredrik Karlsson/TT

Bärplockare beskjutna med projektiler i Vidsel

Uppdaterad
Publicerad

Mitt på kvällen, vid 19-tiden på måndagen, besköts flera bärplockare med projektiler i Vidsel, Älvsbyns kommun. En man har gripits och anhållits misstänkt för grov misshandel.

Polisen blev larmade under måndagskvällen efter att flera bärplockare blivit beskjutna i Vidsel.

De satt i en bil när när den misstänkta gärningsmannen ska ha avlossat projektilerna från ett annat fordon.

– Polispatruller lokaliserar den aktuella bilen och den tas i beslag. I bilen anträffas ett vapenliknande föremål som tros ha använts vid händelsen, säger Johan Lindgren, RLC-befäl vid polisens ledningscentral.

En bärplockare träffad

I anslutning till bilen grips också en man som nu misstänks för grov misshandel samt försök till grov misshandel.

– Det satt åtminstone två bärplockare i bilen men det kan ha varit fler. Efter kontakt med åklagare har mannen anhållits.

I nuläget har ingen behövt uppsöka akut sjukvård för sina skador men en målsägare blev träffad.

– Det handlar troligtvis om någon typ av luft- eller kolsyrevapen, därav brottsrubriceringen. Men bilen samt fynden ska genomgå en teknisk undersökning så vi inväntar vad den ger för resultat, säger Johan Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.