Bäst bo i Arjeplog

Uppdaterad
Publicerad

Arjeplog är den kommun som toppar listan över var det är bäst att bo som äldre. Det visar en ranking som nyhetsmagasinet Fokus har gjort.

Att bo i Arjeplog, rankas kanske lite oväntat, högre än att bo i Lidingö och Danderyd som kommer på andra respektive tredje plats efter Arjeplog i den ranking som Fokus genomfört. Det här gäller kategorin äldre personer.

För den som är ung rankas Solna som nummer ett. För familjen gäller Storuman.  Ser man till den totala rankingen var det är bäst att bo i Sverige så hamnar Solna på första plats. Ingen kommun i Norrbotten återfinns bland de tio bästa orterna att bo på. Däremot hamnade Luleå på plats 16 vilket var 30 placeringar bättre än föregående år.

Det är åttonde året som Fokus rankat samtliga 290 kommuner i landet. Hänsyn har tagits till 43 olika variabler, allt från idrottsföreningar och pappaindex till sjöutsikt och bredbandstillgång har granskats. Det uppger Fokus i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om undersökningen och se vilka parametrar som den grundar sig på och hur samtliga kommuner placerar sig i de olika kategorierna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.