En person i Luleå hockeys A-lag har fått ett positivt provsvar på Covid-19. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Luleå hockey coronadrabbat – matcher flyttas fram

Uppdaterad
Publicerad

En person i Luleå hockeys A-lag är smittad av covid-19. Det meddelar klubben till SVT. Kvällens och lördagens möten mot Rögle flyttas därför fram.

Just nu är fem personer runt A-laget i Luleå hockey sjuka. En av dessa bekräftas nu vara smittad av covid-19.

– Vi har haft fyra personer runt A-laget som har varit isolerade sedan i måndags. En av dessa är bekräftat smittad, säger Ulf Engman, vice general manager, Luleå hockey.

Dubbelmötet ställs in

Ingen av dessa har följt med till kvällens bortamatch i Ängelholm mot tabellettan Rögle. Utöver de isolerade spelarna/ledarna finns det fyra namn på skadelistan – med andra ord är ett vingklippt Luleå.

Senare under torsdagen beslutade SHL att man skjuter upp kvällens match samt den på lördag där lagen skulle ha mötts i Luleås hemmaborg.

– Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleå och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade Covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram, kommenterar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

Personen som är bekräftad smittad visar idag inte några symptom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.