Det var under torsdagsmorgonen som det upptäcktes att bensinstationen var helt sönderslagen. Foto: Bilbolaget

Bilhandlarna i Kiruna har fått nog – utlovar belöning till tipsare

Publicerad

Bilhandeln i Kiruna har fått nog av skadegörelsevågen som varit. Nu går de ut i ett pressmeddelande där de utlovar en belöning på 20 000 kronor till den som lämnar avgörande uppgifter till polisen.

Det var under torsdagsmorgonen som det upptäcktes att bensinstationen vid Bilbolaget i Kiruna var helt sönderslagen. En incident som kommer kosta miljonbelopp att åtgärda, enligt bolaget. Detta är bara en av många skadegörelser mot bilhandeln i kommunen det senaste halvåret. Senast för två veckor sedan drabbades ett annat bolag av vandalisering då 26 bilar förstördes.

”Drabbar kunder och personal”

Nu går alla bilhandlare i Kiruna ihop och utlovar en belöning på 20 000 kronor till den som lämnar signalement till polisen som leder till gripande.

– Skadan på våra anläggningar som dessa personer orsakar kostar mycket för hela samhället. Det drabbar kunder och vår personal. Nu ska vi göra allt vi kan för att förhindra att skadegörelsen fortskrider och jag är glad att vi är flera bilbolag som samarbetar, säger Roger Edholm, VD för Bilbolaget Norrbotten.

Personalen upplever att något förändrats under året, att skadegörelserna blir allvarligare och ökar. Fortsätter brotten kommer läget tillslut bli ohållbart, skriver de i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer