Flera olyckor inträffade under måndagsmorgonen längs E4:an i Norrbotten. Foto: arkivbild TT

Tre bilolyckor på E4 inom en halvtimme

Uppdaterad
Publicerad

Det är vid Måttsundsronningen som en bil har kört in i mitträcket på en tvåfilig sträcka i riktning norrut.

larmet om olyckan kom till SOS alarm 06. 25 på måndagsmorgonen.

Snovädret ställde till det i trafiken på måndagsmorgoen.

Trafikverket uppger att framkomligheten ska vara mycket påverkad. Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats. Bärgare har beställts, uppger polisen – räddningsarbete och bärgning kan påverka framkomligheten.

Enligt SVT:s reporter Erica Sundén så är sikten i snöröken max hundra meter.

Två bilar i kollision

Uppdatering 07.20: Enligt polisen ska körfältet åter vara framkonligt. Ett antal stolpar i mitträcket är nedkörda, men ingen person ska ha skadats.

Bara 30 minuter senare inträffade en kollision mellan två bilar i södergående fält på E4 i Måttsundsronningen. En bil ska ha kört in i bakpartiet på en annan bil. Även den olyckan ska ge begränsad framkomlighet enligt Trafikverket. Två personer har förts till sjukhus efter den olyckan.

Strax efter sju inträffade en ny singelolycka på E4, den här gången vid Töre. En bil har kört in i mitträcket. Även här ska det vara begränsad framkomlighet.

Vid 8- tiden körde en bil i diket på E 45 i Jokkmokk. Ingen person skadades.

Inställda flyg och bussar

Swedavia uppger att Norwegians första flyg mot Stockholm är inställt, detsamma gäller flyget 7.20 och det som skulle ha gått 10.15 startar en timme senare. Allt enligt information tidigt på måndagsmorgonen.

Även SAS avgångar på förmiddagen är försenade.

Trafiken med lokalbussar i Boden har drabbats av snöovädret.

– Linje 4 som passerar Vittjärv och Erikslunds hälsocentral står stilla. Även linje 3 via Sävastön och Buddbyn har problem, de är ungefär en halvtimme försenade. Självklart är det snöovädret soms täller till det, säger Per Hansson, trafikchef vid Bodens lokaltrafik. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.