Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon svarar Tim Larsson, socialnämnden i Luleå, på frågan varför verksamheten kräver att de äldre har ett beslut om bistånd från socialförvaltningen. Foto: Anders Hjertström/SVT

De äldre måste ha biståndsbeslut för att få delta i Kronans dagverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Dagverksamheten på Kronans omsorgsboende i Luleå för äldre som är ofrivilligt ensamma är omtyckt av besökarna. Men för att besöka dagverksamheten krävs ett biståndsbeslut.

Det är med andra ord inget Öppet hus dit alla äldre som känner sig ensamma kan få komma.

– Vi såg i planeringsstadiet att vi ville skapa en mötesplats och en daglig verksamhet för äldre. Och vi ser att behovet finns, särskilt nu med pandemin där vi ser att många äldre varit ensamma. När vi planerade fanns inte pandemin, säger socialnämndens vice ordförande Tim Larsson (S).

I videon svarar Tim Larsson på frågan varför verksamheten kräver att de äldre har ett beslut om bistånd från socialförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.