En älgjägare med hund blev under lördagen attackerad av en björn i trakterna av Morjärv utanför Kalix. Foto: TT/Scanpix

Björn anföll älgjägare

Publicerad

En älgjägare i trakterna kring Morjärv, utanför Kalix, har attackerats av en björn under lördagen. Enligt uppgifter till polisen har björnen gått till anfall mot en hundförare och då sköts björnen.

Björnattacken skedde vid 07.30-tiden på morgonen efter att jaktlaget fällt en älg och hundföraren var på väg för att hämta hunden. Björnen kom då rusande mot jägaren som sköt ett varningsskott för att skrämma björnen. Trots skottet fortsatte björnen mot jägaren som då sköt björnen på knappt sex meters håll.

Polispatrull på plats

Jaktledaren har varit i kontakt med länsstyrelsen i Norrbotten och eftersom det visade sig att björnkvoten är fylld kontaktades polisen.

Under lördagsmorgonen avslutades licensjakten i länet.

En polispatrull har varit på plats och hållit förhör samt dokumenterat omständigheterna kring händelsen på den aktuella platsen. Polispatrullen har också tagit med sig björnen, då det är statens vilt. Den fällda björnen ska skickas vidare till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys. Ingen person är delgiven någon misstanke om brott.

Ingen person har kommit till skada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer