• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Boden kommun satsar på en lasershow på nyårsafton. Foto: Geoffrey Hubbel

Boden byter ut fyrverkerierna på nyår – mot en lasershow

Uppdaterad
Publicerad

Boden kommun byter ut fyrverkerierna på nyårsafton – istället ska kommunen satsa på en laser- och ljusshow.

Bakgrunden till beslutet ligger i att kommunen lyssnat på medborgarförslag och en motion som har lämnats in, vilket P4 Norrbotten var först att rapportera om.

Människor har önskat att kommunen ska sluta med fyrverkerierna eftersom de ger ifrån sig höga ljud och skrämmer djuren.

”Rätt i tiden”

Bodens kommunalråd Catarina Ask (MP) ser fram emot den nya showen – och om medborgarna gillar showen kan den bli en årlig tradition på nyårsafton istället för fyrverkerierna.

– Det känns jätterolig och det känns rätt i tiden. Nu slipper hundar och andra djur vara rädda för ljudet från fyrverkerierna. Och det är miljövänligt, så jag hoppas det tas väl emot.

Nyårsfirandet kommer som vanligt att firas runt 17-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.