Foto: TT

Boden kan starta upp Föreningarnas Hus

Uppdaterad
Publicerad

Bodens kommun utredar nu om de ska starta upp ett Föreningarnas Hus i Boden där olika ideella föreningar och organisationer kan samlas under ett tak.

– Vi vill att föreningslivets eldsjälar ska känna sig sedda och uppskattade, oavsett om man brinner för idrott eller kultur, säger Catarina Ask, ordförande för kultur-, fritids- och ungdomsnämnden.

Det finns mer än 300 föreningar i Bodens kommun som driver vitt skilda verksamheter: konst, musik, dans, teater och sport. Nu vill Bodens kommun att de som driver dessa verksamheter ska känna sig sedda och funderar därför på att starta upp ett Föreningarnas Hus.

– Kommunfullmäktige har gett KFUN i uppdrag att utreda möjligheterna att skapa ett Föreningarnas Hus i Boden. Därför komer vi att bjuda in föreningarna till ett möte i höst för att diskutera vad ett sådant hus skulle innehålla och fungera, säger Catarina Ask, ordförande för kultur-, fritids- och ungdomsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.