Boden satsar på topp fem

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen presenterade Boden Handboll sin nya elitserietränare.

Bitarna börjar falla på plats inför Boden Handbolls första elitseriesäsong. På tisdagen blev hemvändande norrbottningen Matilda Eman och portugisiskan Lopes Mariana Ferreira klara för klubben, och på en presskonferens under kvällen presenterades också Karin Hansson som ny fystränare och Mats Kardell som ny huvudtränare.

–   Jag blev jätteintresserad när de presenterade hela upplägget, och var de har varit historiskt och vart de är på väg. Det känns jättespännande att vara med på den resan. Det var det första som direkt gick in i hjärtat, att det här är grejer liksom, och det här skulle vara jätteroligt att vara med på, säger Mats Kardell.

Boden handboll

Pendlar från Stockholm

Kardell har ett förflutet som ledare inom handboll på både dam- och herrsidan, och tränade senast IFK Tumbas herrlag i Allsvenskan. Kardell bor i Stockholm och kommer inte att flytta upp till Boden på heltid.

– Jag är här på veckorna och tränar dem tisdagar, onsdagar och torsdagar och sedan kommer jag tillbaka på helgerna när det är matcher. Så jag får väl en hemmamatch, när Boden har Skuru borta. Men jag är väl förberedd, säger Mats Kardell.

Även om alla spelare inte är under kontrakt än kommer de allra flesta att fortsätta i klubben. Ett frågetecken är fortfarande lagkaptenen Annica Ölén som tänkt lägga av med handbollen, men som klubben vill ha kvar i laget. Just nu är hon utomlands på semsester.

– Hon kommer inte att få vara ifred efter semestern är slut, sade Mikael ”Groja” Carlsson under tisdagens presskonferens.

Laddade spelare

Tiisdagskvällens träning var spelarnas första möte med den nya tränaren, och laget verkar redo att ta sig an uppgiften.

– Man har aldrig varit så laddad inför en försäsong kan jag ju lugnt säga, säger Sara Nordström.

Känner ni att ni måste vara mer seriösa och att det är en tuffare uppgift nu?

– Självklart är det en tuffare uppgift, men seriösa tycker jag alltid vi har varit. Vi har alltid gett 110 procent på träning, och alltid varit här och nu. Vare sig om det är träning eller videoanalys eller är med laget och bara har kul är det full fokus. Men vi ger oss in i det ännu mer, istället för 110 ger vi det 150 procent om man säger så, säger Sara Nordström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boden handboll

Mer i ämnet