Arkivbild.

Bodenbaserat bitconbolag får skattesmäll på 42 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket kräver ett Bodenbaserat bitcoinbolag på 42 miljoner kronor i skatt och skattetillägg, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

I en revision har Skatteverket hittat stora brister i det Bodenbaserade bolagets deklarationer under perioden 2017-2019. Skatteverket slår ner på både felaktiga momsavdrag och oredovisade inkomster, enligt nyhetsbyrån Siren. Nu kräver man in ytterligare 42 miljoner i skatt och skattetillägg.

Bolaget har bland annat gjort momsavdrag för framställning av bitcoin, utan att det har varit tillåtet. De har även haft två datorhallar för att framställa dessa men bägge ska numera vara stängda. 5,7 miljoner kronor av det nu inkrävda beloppet utgörs av ett skattetillägg som läggs på som ett straff för de felaktiga uppgifterna i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.