– Jag har sålt slut på vissa saker redan nu och klockan är bara halv tolv. Det känns riktigt bra, säger grönsaksodlaren Lena Jansson. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Bondens egen marknad i Luleå: ”Har sålt slut på vissa saker”

Publicerad

Under lördagen var det återigen dags för Bondens egen marknad på Storgatan i Luleå. Ett stort urval av lokalproducerade delikatesser erbjöds och intresset var stort.

Lena Jansson var en av närmare tio lokalproducenter som var på plats på Bondens egen marknad, som arrangeras för tionde året i rad. 

– Folk kommer innan de kan börja handla och det känns jättebra, säger hon.

En som blev nyfiken när han såg den stora anstormningen av folk på Storgatan var Pontus Norgren.

– Jag bor precis här ovanför. Jag gick ner och tittade och fick se en härlig marknad med en massa färska grönsaker och bröd. Sedan ska jag köpa en fin bukett, för min familj kommer på besök i helgen, säger han.

Pågår till slutet av september

Även Greta Björnström gläds över marknaden.

– Jag har handlat vitkål, honung och blåbär. Jag önskar att den här marknaden kunde arrangeras året om, säger Björnström.

Hur har affärerna gått?

– Jag har sålt slut på vissa saker redan nu och klockan är bara halv tolv. Det känns riktigt bra, säger grönsaksodlaren Lena Jansson.

Marknaden som arrangeras av Hushållningssällskapet kommer att äga rum varje lördag i augusti och september.

I klippet hör du Luleåbor och lokalproducenten Lena Jansson berätta mer om Bondens egen marknad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.